Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 8:16

De PvdA-fractie in de Maastrichtse gemeenteraad wil via een motie afdwingen dat er alsnog onderzoek wordt gedaan naar het gebruik van de spoorbrug voor de tram Maastricht-Hasselt.

PvdA-raadslid Nelleke Barning vraagt het stadsbestuur dinsdag de knelpunten - die zouden kleven aan de spoorbrugvariant - opnieuw te bekijken. Die zou, zo claimde Maastricht meermaals, technisch en qua veiligheid ongeschikt zijn.

Onderzoek
De PvdA vraagt het stadsbestuur de Vlaamse partners mee te nemen in het onderzoek omdat er volgens de partij ‘kansen liggen op het gebied van Euregionale verbindingen’.
Wethouder Gerdo van Grootheest gaf laatst aan dat een nieuw onderzoek naar de spoorbrug niet binnen de afspraken met de Belgen past.

De PvdA voert de druk nu op door met een motie te komen.

Variant
De Liberale Partij Maastricht (LPM) heeft vragen aan het stadsbestuur gesteld over de spoorbrugvariant. De partij wil weten hoe diepgravend het eerdere onderzoek was.

Lees ook:
- Tramlijn Maastricht: onderzoek spoorbrug niet zeker
- Tram niet over Wilhelminabrug in Maastricht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Mogelijk toch weer groen licht voor tram naar Hasselt
Sneltram Maastricht-Hasselt
Vlaamse regering houdt vast aan tram Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen