Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 8:16

De PvdA-fractie in de Maastrichtse gemeenteraad wil via een motie afdwingen dat er alsnog onderzoek wordt gedaan naar het gebruik van de spoorbrug voor de tram Maastricht-Hasselt.

PvdA-raadslid Nelleke Barning vraagt het stadsbestuur dinsdag de knelpunten - die zouden kleven aan de spoorbrugvariant - opnieuw te bekijken. Die zou, zo claimde Maastricht meermaals, technisch en qua veiligheid ongeschikt zijn.

Onderzoek
De PvdA vraagt het stadsbestuur de Vlaamse partners mee te nemen in het onderzoek omdat er volgens de partij ‘kansen liggen op het gebied van Euregionale verbindingen’.
Wethouder Gerdo van Grootheest gaf laatst aan dat een nieuw onderzoek naar de spoorbrug niet binnen de afspraken met de Belgen past.

De PvdA voert de druk nu op door met een motie te komen.

Variant
De Liberale Partij Maastricht (LPM) heeft vragen aan het stadsbestuur gesteld over de spoorbrugvariant. De partij wil weten hoe diepgravend het eerdere onderzoek was.

Lees ook:
- Tramlijn Maastricht: onderzoek spoorbrug niet zeker
- Tram niet over Wilhelminabrug in Maastricht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails
Mogelijk toch weer groen licht voor tram naar Hasselt
Sneltram Maastricht-Hasselt
Vlaamse regering houdt vast aan tram Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen