Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA vindt vertrek Hoes 'niet noodzakelijk'

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 17:33

De PvdA-fractie in de Maastrichtse gemeenteraad vindt het vertrek van burgemeester Onno Hoes niet nodig.

Woensdagmiddag liet Hoes weten op te stappen, en te vertrekken zodra zijn opvolger is geïnstalleerd. "Wat de de PvdA betreft was dit besluit onder deze omstandigheden niet noodzakelijk", laat de fractie in een verklaring weten.

Schandalig en onnacceptabel
Wel respecteert de partij het besluit van de burgemeester om op te stappen. De PvdA vindt dat het privéleven van de burgervader op een schandalige en onacceptabele manier naar buiten is gebracht.

Democratie onder druk
"Bestuurders worden op deze manier vogelvrij verklaard en dat zet onze democratie onder zeer zware druk. De PvdA in Maastricht neemt zeer nadrukkelijk afstand van dergelijke praktijken", staat in de verklaring.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht
Vier jaar Hoes: van wietpas tot privéperikelen
Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
D66 verrast door besluit Hoes
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen