Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PvdA verzet zich tegen 'asociale regeling' Rutte lll

Geplaatst opvrijdag 27 oktober 2017 - 12:22

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur zich moet verzetten tegen het plan om loonkostensubsidies voor mensen die moeilijk aan de slag kunnen komen, af te schaffen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om personen met een handicap of om gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Kabinet
Het kabinet Rutte III wil de subsidie van loonkosten vervangen door loondispensatie. Werkgevers kunnen dan onder het minimumloon betalen, al naar gelang de productiviteit van de persoon in kwestie. De gemeente moet dan dat inkomen aanvullen.

Asociale regeling
Volgens
PvdA-statenlid Tirza Houben is hier echter sprake van een 'asociale regeling die arbeidsongeschikten en arbeidsbeperkten enorm dupeert'. Door onder het minimumloon te werken, doen deze mensen niet meer volwaardig mee, aldus Houben.

Ondersteunen
Daarom wil zij dat de provincie in actie komt en bekijkt wat ze zelf kan doen om deze groep te ondersteunen.
Houben vraagt ook om een overzicht van het aantal werknemers dat momenteel in Limburg met een loonkostensubsidie werkt, liefst per gemeente.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen