Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA verzet zich tegen 'asociale regeling' Rutte lll

Geplaatst opvrijdag 27 oktober 2017 - 12:22

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur zich moet verzetten tegen het plan om loonkostensubsidies voor mensen die moeilijk aan de slag kunnen komen, af te schaffen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om personen met een handicap of om gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Kabinet
Het kabinet Rutte III wil de subsidie van loonkosten vervangen door loondispensatie. Werkgevers kunnen dan onder het minimumloon betalen, al naar gelang de productiviteit van de persoon in kwestie. De gemeente moet dan dat inkomen aanvullen.

Asociale regeling
Volgens
PvdA-statenlid Tirza Houben is hier echter sprake van een 'asociale regeling die arbeidsongeschikten en arbeidsbeperkten enorm dupeert'. Door onder het minimumloon te werken, doen deze mensen niet meer volwaardig mee, aldus Houben.

Ondersteunen
Daarom wil zij dat de provincie in actie komt en bekijkt wat ze zelf kan doen om deze groep te ondersteunen.
Houben vraagt ook om een overzicht van het aantal werknemers dat momenteel in Limburg met een loonkostensubsidie werkt, liefst per gemeente.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen