Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA verzet zich tegen 'asociale regeling' Rutte lll

Geplaatst opvrijdag 27 oktober 2017 - 12:22

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur zich moet verzetten tegen het plan om loonkostensubsidies voor mensen die moeilijk aan de slag kunnen komen, af te schaffen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om personen met een handicap of om gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Kabinet
Het kabinet Rutte III wil de subsidie van loonkosten vervangen door loondispensatie. Werkgevers kunnen dan onder het minimumloon betalen, al naar gelang de productiviteit van de persoon in kwestie. De gemeente moet dan dat inkomen aanvullen.

Asociale regeling
Volgens
PvdA-statenlid Tirza Houben is hier echter sprake van een 'asociale regeling die arbeidsongeschikten en arbeidsbeperkten enorm dupeert'. Door onder het minimumloon te werken, doen deze mensen niet meer volwaardig mee, aldus Houben.

Ondersteunen
Daarom wil zij dat de provincie in actie komt en bekijkt wat ze zelf kan doen om deze groep te ondersteunen.
Houben vraagt ook om een overzicht van het aantal werknemers dat momenteel in Limburg met een loonkostensubsidie werkt, liefst per gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen