Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: vervolgen NS-toplui is gerechtigheid

Geplaatst opvrijdag 22 juli 2016 - 22:14

De PvdA in het Limburgs Parlement noemt het 'gerechtigheid' dat justitie de NS als bedrijf en vijf ex-toplieden van het spoorbedrijf vervolgt voor het bewust vals spelen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

NS-dochter Abellio won in eerste instantie die aanbesteding. Maar toen bleek dat zij oud-directeur René de Beer van Veolia had ingehuurd en dat die bedrijfsgeheimen van zijn voormalige werkgever had gelekt, raakte Abellio de opdracht kwijt. Arriva mag nu vanaf december het regionale bus- en treinvervoer in Limburg verzorgen.

Verantwoorden
Fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers vindt het volledig terecht dat de betrokken bestuurders zich nu moeten verantwoorden, "zeker gezien de chaos en wanorde die zij hebben veroorzaakt in het traject van de aanbesteding". Voor PvdA-Tweede Kamerlid Duco Hoogland is vooral het morele aspect belangrijk. "Je bent bestuurder in het publieke domein. Daar dien je je naar te gedragen", aldus Hoogland.

De NS en voormalige topbestuurders worden vervolgd voor valsheid in geschrifte, omkoping en het schenden van bedrijfsgeheimen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen