Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: vervolgen NS-toplui is gerechtigheid

Geplaatst opvrijdag 22 juli 2016 - 22:14

De PvdA in het Limburgs Parlement noemt het 'gerechtigheid' dat justitie de NS als bedrijf en vijf ex-toplieden van het spoorbedrijf vervolgt voor het bewust vals spelen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

NS-dochter Abellio won in eerste instantie die aanbesteding. Maar toen bleek dat zij oud-directeur René de Beer van Veolia had ingehuurd en dat die bedrijfsgeheimen van zijn voormalige werkgever had gelekt, raakte Abellio de opdracht kwijt. Arriva mag nu vanaf december het regionale bus- en treinvervoer in Limburg verzorgen.

Verantwoorden
Fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers vindt het volledig terecht dat de betrokken bestuurders zich nu moeten verantwoorden, "zeker gezien de chaos en wanorde die zij hebben veroorzaakt in het traject van de aanbesteding". Voor PvdA-Tweede Kamerlid Duco Hoogland is vooral het morele aspect belangrijk. "Je bent bestuurder in het publieke domein. Daar dien je je naar te gedragen", aldus Hoogland.

De NS en voormalige topbestuurders worden vervolgd voor valsheid in geschrifte, omkoping en het schenden van bedrijfsgeheimen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen