Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA verbolgen over sneertweet van Statenlid Van Dijk

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 7:00

De PvdA afdeling Heerlen-Landgraaf noemt de tweet van haar Statenlid Peter van Dijk 'beneden peil'.

PvdA-collega Van Dijk haalde donderdag via Twitter keihard uit naar Barry Braeken, die onlangs uit het niets opstapte als wethouder in Heerlen.

Voorzitter Ger Reichrath van de lokale PvdA-afdeling vindt dat schandalig en snapt niet wat Van Dijk bewoog om die tweet de wereld in te slingeren, vertelt hij aan De Limburger.

Lees ook: Statenlid haalt hard uit naar Barry Braeken: 'Puinhoop'

Ook de Heerlense lijsttrekker Henk Verreck is verbaasd over de actie van zijn collega. "Hij had zich kunnen melden als hij vond dat het anders moet, maar ik heb hem niet gehoord", zegt hij tegen de krant.

De partij in Heerlen zag het aantal zetels in drie verkiezingen slinken van acht naar één.

Foto: Twitter / Peter van Dijk

Veel vraagtekens
Het vertrek van wethouder Braeken blijft omgeven door vraagtekens. Bij zijn vertrek wees hij op 'privé-omstandigheden' die hem noopten te stoppen als wethouder. Het nieuws kwam voor velen als een verrassing. Nu nog steeds onduidelijk is wat hem heeft bewogen, rommelt het in het Heerlense geruchtencircuit. Dat lijkt Van Dijk zijn collega niet in dank af te nemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen