Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA verbolgen over sneertweet van Statenlid Van Dijk

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 7:00

De PvdA afdeling Heerlen-Landgraaf noemt de tweet van haar Statenlid Peter van Dijk 'beneden peil'.

PvdA-collega Van Dijk haalde donderdag via Twitter keihard uit naar Barry Braeken, die onlangs uit het niets opstapte als wethouder in Heerlen.

Voorzitter Ger Reichrath van de lokale PvdA-afdeling vindt dat schandalig en snapt niet wat Van Dijk bewoog om die tweet de wereld in te slingeren, vertelt hij aan De Limburger.

Lees ook: Statenlid haalt hard uit naar Barry Braeken: 'Puinhoop'

Ook de Heerlense lijsttrekker Henk Verreck is verbaasd over de actie van zijn collega. "Hij had zich kunnen melden als hij vond dat het anders moet, maar ik heb hem niet gehoord", zegt hij tegen de krant.

De partij in Heerlen zag het aantal zetels in drie verkiezingen slinken van acht naar één.

Foto: Twitter / Peter van Dijk

Veel vraagtekens
Het vertrek van wethouder Braeken blijft omgeven door vraagtekens. Bij zijn vertrek wees hij op 'privé-omstandigheden' die hem noopten te stoppen als wethouder. Het nieuws kwam voor velen als een verrassing. Nu nog steeds onduidelijk is wat hem heeft bewogen, rommelt het in het Heerlense geruchtencircuit. Dat lijkt Van Dijk zijn collega niet in dank af te nemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen