Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA verbaasd en bezorgd over legionella bij Venlose clubs

Geplaatst opzondag 16 augustus 2020 - 9:21

De Venlose PvdA-fractie is verbaasd en bezorgd over de te hoge concentratie legionellabacteriƫn die in de waterleidingen van de douches bij verschillende Venlose sportclubs is gevonden.

De PvdA heeft het stadsbestuur daarop vragen gesteld. Zo wil de fractie onder meer weten bij wie het beheer ligt van de waterinstallaties op gemeentelijke sportaccommodaties. 'Als dat bij de gemeente ligt zijn dan de eisen en normen voor leidingwater opgevolgd en de maatregelen voor legionellapreventie nageleefd?', schrijft fractievoorzitter Hay Janssen.

Douchen
De legionellabacterie is onder andere gevonden bij SV Blerick, Sportclub Irene en FCV. Volgens SV Blerick is de bacterie ook gesignaleerd bij DEV Arcen, Mustangs, HC Delta Hockey, Scopias, HBSV, TSC 04, VOS en Venlosche Boys. Voordat er weer gedoucht mag worden, moeten eerst de leidingen extra doorgespoeld worden en daarna worden er weer metingen gedaan. Deze procedure kan zo'n vier weken duren.

Lees ook: Legionella in douches Venlose sportclubs

Wettelijke eisen
Janssen wil van het het College van Burgemeester en Wethouders weten of de waterinstallaties aan de wettelijke eisen voldoen. Daarnaast vraagt hij of alle sportaccommodaties onder de loep zijn genomen. 'Hoe komt het dat aan het begin van het nieuwe seizoen pas bekend wordt dat er legionellabesmettingen zijn?', schrijft hij ook nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen