Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA in Tweede Kamer wil opheldering veiligheid Chemelot

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 21:50

De PvdA in de Tweede Kamer vindt dat het ministerie van Infrastructuur eindelijk echt aan de slag moet met het verbeteren van de veiligheid op chemie-bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

"Omwonenden moeten zeker kunnen zijn dat ze veilig kunnen wonen", stelt Kamerlid Gijs van Dijk in schriftelijke vragen aan VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen.

Weinig gedaan
Hij verwijst naar een recente tussenrapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daarin staat dat het ministerie en de provincie tot nu toe te weinig hebben gedaan met aanbevelingen van de Onderzoeksraad ruim een jaar geleden over meer veiligheid op en rond Chemelot.

Serieus
Van Dijk wil weten hoe dat kan. “Neemt het ministerie deze aanbevelingen wel serieus”, zo vraagt hij zich af. Ook wil hij opheldering over wanneer de aanbevelingen wel worden overgenomen.

De provincie heeft eerder laten weten eind oktober te komen met een nieuwe veiligheidsvisie voor Chemelot.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV