Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop

Geplaatst opzaterdag 6 augustus 2016 - 13:37

Het voormalige ROZ-gebouw in Maastricht kan van de slopershamer worden gered.

Dat zegt PvdA-gemeenteraadslid Antoine van Lunen tegen L1.

Van Lunen reageert op een rapport naar de staat van het pand aan de Bankastraat in Maastricht. Die blijkt zeer slecht te zijn: stroomkabels hangen los, in de airco's zit verboden koelvloeistof en de brandveiligheid is onder de maat.

Lees ook: Sloop enige optie omroepgebouw ROZ

Kunstenaars
Nadat de regionale omroep naar het huidige pand van L1 vertrok kwam in het oude
omroepgebouw poppodium De Muziekgieterij. Nu zitten er kunstenaars in het pand.

Opknapbeurt
Juist omdat het
ROZ-gebouw door de gemeente boekhoudkundig is afgeschreven denkt Antoine van Lunen dat opknappen zinvol is. Zeker omdat de kunstenaars die nu in het pand zitten het omroepgebouw roemen om de akoestiek. "Elders in Maastricht hebben we die mogelijkheden niet", aldus Van Lunen.

Petitie
Inmiddels zijn de kunstenaars in het
ROZ-gebouw een petitie gestart tegen mogelijke sloop.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ
Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw
Sloop van ROZ-gebouw vier maanden uitgesteld
Besluit gebruik ROZ-gebouw uitgesteld
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen