Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: ook steun voor gedupeerden wateroverlast eind juni

Geplaatst opmaandag 19 juli 2021 - 16:30

De PvdA in de Tweede Kamer vindt dat gedupeerden van de wateroverlast van eind juni op dezelfde manier hun schade door het Rijk vergoed moeten krijgen als de getroffenen van de afgelopen week.

In het vervolg op eerdere schriftelijke vragen wijst de uit Maastricht afkomstige fractievoorzitter Lilianne Ploumen erop dat de ernstige wateroverlast van drie weken geleden in bijvoorbeeld Eygelshoven en Meerssen "deels dezelfde oorzaak heeft als de ramp die momenteel gaande is in Limburg".

Schade
Die leidde ertoe dat het demissionair kabinet het hoogwater in Limburg als nationale ramp bestempelde. Daardoor wordt schade die niet door de verzekering wordt gedekt, geheel of gedeeltelijk betaald door de Rijksoverheid met geld uit het Nationaal Rampenfonds.

Lees ook: Noodweer treft Eygelshoven: straten blank, veel waterschade

Maar ook gedupeerden van de zware regenval van 29 juni moeten op dezelfde behandeling kunnen rekenen, aldus Ploumen in haar schriftelijke vragen aan het demissionair kabinet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen