Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA neemt afstand van 'opknoop-uitspraak' over Wilders

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 17:09

De PvdA in Valkenburg is geschrokken van de commotie die maandag ontstond na een doodswens aan het adres van Geert Wilders.

Oud-bestuurslid Jack Kicken pleitte ervoor Wilders op te hangen. De partij neemt daar nu afstand van. Op de site van de PvdA in Valkenburg stond Kicken als bestuurslid vermeld.

Verwerpelijk
De partij laat in een reactie weten dat Kicken die functie al ongeveer drie jaar niet meer vervult en zijn lidmaatschap in 2015 zelfs volledig heeft opgezegd. "Gezien zijn verwerpelijke uitspraken over het opknopen van een politicus, mogen wij blij zijn dat de heer Jack Kicken afstand van ons genomen heeft", meent voorzitter Tjaard Imbos.

Lees ook: Oud-bestuurslid PvdA: 'Wilders gewoon ophangen'

Oude versie
Dat Kicken nog wel op de site stond vermeld komt volgens Imbos doordat het om een oude versie van de site gaat. "Deze is al drie jaar lang niet meer actief." Ook benadrukt de voorzitter dat de partij volledig afstand neemt van de uitspraken.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel politie op de been voor komst Geert Wilders
Oud-bestuurslid PvdA: 'Wilders gewoon ophangen'
Geert Wilders
'Sorry mr Wilders, ik bedoelde dit symbolies'
Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen