Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA neemt afstand van 'opknoop-uitspraak' over Wilders

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 17:09

De PvdA in Valkenburg is geschrokken van de commotie die maandag ontstond na een doodswens aan het adres van Geert Wilders.

Oud-bestuurslid Jack Kicken pleitte ervoor Wilders op te hangen. De partij neemt daar nu afstand van. Op de site van de PvdA in Valkenburg stond Kicken als bestuurslid vermeld.

Verwerpelijk
De partij laat in een reactie weten dat Kicken die functie al ongeveer drie jaar niet meer vervult en zijn lidmaatschap in 2015 zelfs volledig heeft opgezegd. "Gezien zijn verwerpelijke uitspraken over het opknopen van een politicus, mogen wij blij zijn dat de heer Jack Kicken afstand van ons genomen heeft", meent voorzitter Tjaard Imbos.

Lees ook: Oud-bestuurslid PvdA: 'Wilders gewoon ophangen'

Oude versie
Dat Kicken nog wel op de site stond vermeld komt volgens Imbos doordat het om een oude versie van de site gaat. "Deze is al drie jaar lang niet meer actief." Ook benadrukt de voorzitter dat de partij volledig afstand neemt van de uitspraken.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veel politie op de been voor komst Geert Wilders
Oud-bestuurslid PvdA: 'Wilders gewoon ophangen'
Geert Wilders
'Sorry mr Wilders, ik bedoelde dit symbolies'
Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen