Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2015 - 11:05

De PvdA-fractie in de Maastrichste gemeenteraad wil dat de drie in de stad actieve corporaties Servatius, Woonpunt en Maasvallei het mes zetten in topsalarissen voor hun bestuurders.

Verder moeten ze stoppen met het verhogen van de huur voor sociale huurwoningen en moet de verkoop van die woningen worden gestaakt.

Plan
'In ruil' gaat de PvdA zich landelijk hard maken voor het afschaffen van de zogeheten verhuurdersheffing, die de corporaties veel geld kost. Dat staat in het actieplan wonen dat de lokale PvdA woensdag presenteert.
aastricht komt op de sociale huurmarkt flink in de knel. Er zijn steeds minder woningen, en de woningen die er nog zijn worden steeds duurder in huur. Met het actieplan hoopt de PvdA de sociale huurmarkt te behoeden voor verdere problemen.

Salarissen te hoog
Burgerraadslid Antoine van Lune. "Er zijn meerdere maatregelen nodig om deze dramatische situatie het hoofd te kunnen bieden. De verhuurdersheffing is een ramp. Afschaffen moet de corporaties meer lucht geven. Aan de andere kant moeten de corporaties ook kritisch naar hun eigen bedrijfsvoering kijken. De huidige salarissen zijn simpelweg te hoog. Er gaat veel te veel geld naar de eigen organisatie."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht zet de rem op nieuwbouw
Huurders moeten zes jaar wachten op woning in Maastricht
Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers
Geen huurverhoging deel huurders Woonpunt
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen