Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2015 - 11:05

De PvdA-fractie in de Maastrichste gemeenteraad wil dat de drie in de stad actieve corporaties Servatius, Woonpunt en Maasvallei het mes zetten in topsalarissen voor hun bestuurders.

Verder moeten ze stoppen met het verhogen van de huur voor sociale huurwoningen en moet de verkoop van die woningen worden gestaakt.

Plan
'In ruil' gaat de PvdA zich landelijk hard maken voor het afschaffen van de zogeheten verhuurdersheffing, die de corporaties veel geld kost. Dat staat in het actieplan wonen dat de lokale PvdA woensdag presenteert.
aastricht komt op de sociale huurmarkt flink in de knel. Er zijn steeds minder woningen, en de woningen die er nog zijn worden steeds duurder in huur. Met het actieplan hoopt de PvdA de sociale huurmarkt te behoeden voor verdere problemen.

Salarissen te hoog
Burgerraadslid Antoine van Lune. "Er zijn meerdere maatregelen nodig om deze dramatische situatie het hoofd te kunnen bieden. De verhuurdersheffing is een ramp. Afschaffen moet de corporaties meer lucht geven. Aan de andere kant moeten de corporaties ook kritisch naar hun eigen bedrijfsvoering kijken. De huidige salarissen zijn simpelweg te hoog. Er gaat veel te veel geld naar de eigen organisatie."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht zet de rem op nieuwbouw
Huurders moeten zes jaar wachten op woning in Maastricht
Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers
Zware kritiek op Verzijlbergh in corporatie-rapport
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen