Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PvdA in Maastricht zet drugsdebat op scherp

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 18:21

De PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad heeft het drugsdebat op scherp gezet nog vóór het aantreden van Annemarie Penn-Te Strake als burgemeester en dus nieuwe eindverantwoordelijke.

De partij vraagt aan het stadsbestuur opnieuw het ingezetenencriterium, dat buitenlanders verbiedt coffeeshops te bezoeken, te laten vervallen. Volgens de PvdA is dat nodig om het spreidingsplan voor coffeeshops een vervolg te kunnen geven.

'Coffeecorner'
Eerder meldde Dagblad de Limburger dat de verplaatsing van shops naar de stadsrand onzeker is omdat de coffeeshopeigenaren nog geen omgevingsvergunning hebben aangevraagd.
Voormalig burgemeester Onno Hoes schreef in een van zijn laatste brieven aan de gemeenteraad dat hij de eigenaren van de wietboten Mississippi en SMoky en van coffeeshop Missouri een maand de tijd geeft om te bevestigen dat ze binnen zes maanden de benodigde vergunning zullen aanvragen, waardoor de bouw van de zogeheten coffeecorner aan de Köbbesweg van start kan.

Buitenlanders naar de stadsrand
De PvdA schaart zich nu achter de mening van de VOCM, de inmiddels opgeheven vereniging van coffeeshopeigenaren in Maastricht. Die stelde dat spreiding voor de coffeeshops nog weinig zin heeft als het ingezetenencriterium van kracht blijft.

Spreiding was namelijk bedoeld om buitenlandse drugskopers aan de stadsrand af te vangen, het ingezetenencriterium verbiedt hen de volledige toegang tot een coffeeshop. Dat staat haaks op elkaar, vindt ook PvdA-raadslid Anita van Ham. Ze wil van het stadsbestuur weten wat de nut en noodzaak is van verhuizing naar de stadsrand "nu u kennelijk nadrukkelijk wenst vast te houden aan het ingezetenencriterium".

Onno Hoes
Het was vooral Onno Hoes die stevig vasthield aan het buitenlandersverbod. Een meerderheid van de gemeenteraad was vanaf het begin tegen. In 2013 behaalde een motie om te stoppen met handhaving van het ingezetenencriterium een meerderheid. Hoes gaf daar echter geen gehoor aan, wat hij kon vanwege zijn eigenstandige bevoegdheid. Vanwege die bevoegdheid zijn de vragen van de PvdA extra saillant. De nieuwe burgemeester Annemarie Penn-Te Strake heeft haar mening over het drugsbeleid immers nog niet ontvouwd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen