Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PvdA in Maastricht zet drugsdebat op scherp

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 18:21

De PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad heeft het drugsdebat op scherp gezet nog vóór het aantreden van Annemarie Penn-Te Strake als burgemeester en dus nieuwe eindverantwoordelijke.

De partij vraagt aan het stadsbestuur opnieuw het ingezetenencriterium, dat buitenlanders verbiedt coffeeshops te bezoeken, te laten vervallen. Volgens de PvdA is dat nodig om het spreidingsplan voor coffeeshops een vervolg te kunnen geven.

'Coffeecorner'
Eerder meldde Dagblad de Limburger dat de verplaatsing van shops naar de stadsrand onzeker is omdat de coffeeshopeigenaren nog geen omgevingsvergunning hebben aangevraagd.
Voormalig burgemeester Onno Hoes schreef in een van zijn laatste brieven aan de gemeenteraad dat hij de eigenaren van de wietboten Mississippi en SMoky en van coffeeshop Missouri een maand de tijd geeft om te bevestigen dat ze binnen zes maanden de benodigde vergunning zullen aanvragen, waardoor de bouw van de zogeheten coffeecorner aan de Köbbesweg van start kan.

Buitenlanders naar de stadsrand
De PvdA schaart zich nu achter de mening van de VOCM, de inmiddels opgeheven vereniging van coffeeshopeigenaren in Maastricht. Die stelde dat spreiding voor de coffeeshops nog weinig zin heeft als het ingezetenencriterium van kracht blijft.

Spreiding was namelijk bedoeld om buitenlandse drugskopers aan de stadsrand af te vangen, het ingezetenencriterium verbiedt hen de volledige toegang tot een coffeeshop. Dat staat haaks op elkaar, vindt ook PvdA-raadslid Anita van Ham. Ze wil van het stadsbestuur weten wat de nut en noodzaak is van verhuizing naar de stadsrand "nu u kennelijk nadrukkelijk wenst vast te houden aan het ingezetenencriterium".

Onno Hoes
Het was vooral Onno Hoes die stevig vasthield aan het buitenlandersverbod. Een meerderheid van de gemeenteraad was vanaf het begin tegen. In 2013 behaalde een motie om te stoppen met handhaving van het ingezetenencriterium een meerderheid. Hoes gaf daar echter geen gehoor aan, wat hij kon vanwege zijn eigenstandige bevoegdheid. Vanwege die bevoegdheid zijn de vragen van de PvdA extra saillant. De nieuwe burgemeester Annemarie Penn-Te Strake heeft haar mening over het drugsbeleid immers nog niet ontvouwd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen