Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA-lijsttrekker Geurts hoopt op acht zetels

Geplaatst opzaterdag 29 november 2014 - 16:43

De kandidatenlijst van de PvdA voor de provinciale statenverkiezingen in maart is ongewijzigd vastgesteld.

Op een vergadering van de PvdA-Limburg in Ool werd de voorgestelde lijst door de leden overgenomen.

Pogingen om zittend statenlid Lars Kockelkorn uit Nuth en oud-raadslid Theo Kersten uit Gennep op een hogere plaats te krijgen mislukten.

Peter van Dijk
Op de lijst staat PvdA-gedeputeerde Peter van Dijk in de kieskring Zuid-Limburg op een tweede plaats, in de kieskring Noord- en Midden-Limburg is hij lijstduwer. Statenlid Jasper Kuntzelaers uit Venlo is in Noord- en Midden tweede.

Eric Geurts
Wethouder Eric Geurts van Brunssum werd vier weken geleden al gekozen tot lijsttrekker. Hij zegt 'zeer gelukkig' te zijn met de kandidatenlijst omdat ze een "goede mix van ervaring en jonge mensen" is.

Acht zetels?
De PvdA heeft momenteel zes zetels in het Limburgs Parlement. Bij zijn verkiezing op 1 november zei lijsttrekker Eric Geurts voor zeven zetels te gaan. Op de ledenvergadering vandaag kwam daar nog eentje bij, acht zetels dus. En dat ondanks dat de PvdA het in de peilingen heel slecht doet.

Volgens Geurts "kunnen we elkaar blijven na-papegaaien dat het slecht gaat maar als ik buiten met mensen praat, merk ik dat niet. We laten ons dan ook niet zo maar verslaan en in de hoek wegzetten", aldus de PvdA-lijsttrekker.

Beluister onderstaand een interview met Eric Geurts of zie de mediabox.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eric Geurts nieuwe lijsttrekker PvdA in Limburg
Geurts: Provincie moet ook iets doen voor maakindustrie
PvdA, GroenLinks en dierenpartij gaan lijstverbinding aan
PvdA met twee lijsten naar volgende Statenverkiezingen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen