Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA, GroenLinks en dierenpartij gaan lijstverbinding aan

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 14:22

De Partij van de Arbeid, GroenLinks en Partij voor de Dieren gaan een lijstverbinding aan bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart.

Lijsttrekkers Eric Geurts (PvdA), Carla Brugman (GroenLinks) en Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) hebben dat donderdag afgesproken.

Progressieve idealen
De drie partijen willen met de samenwerking zoveel mogelijk restzetels binnenhalen voor wat zij noemen hun 'progessieve idealen'. In een gezamenlijke verklaring stellen de drie: "Met deze lijstverbinding zorgen we ervoor dat progressieve stemmen ook bij progressieve partijen terecht komen."

Welke van de drie partijen met de extra restzetels aan de haal gaat, hangt af van de verkieizngsuitslag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terugkijken: eerste lijsttrekkersdebat Provinciale Staten
Twaalf partijen azen op Statenzetels
Carla Brugman: 'GroenLinks wil besturen'
'GroenLinks klaar voor Gedeputeerde Staten'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen