Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PvdA-gedeputeerde: gesteggel over noodfonds mijnen stoppen

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 22:28

De twaalf oud-mijnbouwgemeenten moeten het snel eens worden over de verdeling van het half miljoen euro die zij moeten bijdragen aan het noodfonds voor mijnschade.

Dat zei PvdA-gedeputeerde Bert Kersten in een statencommisie over het feit dat de twaalf gemeenten het nog steeds niet eens zijn. 'Je kunt niet alleen maar moord en brand roepen en zelf niks doen.'

Onenigheid
De gedeputeerde noemde dat 'teleurstellend'. Want door de onenigheid tussen de gemeenten is het noodfonds nog steeds niet in werking getreden.

Henk Kamp
Het fonds voor schrijnende gevallen van ernstige mijnschade werd in juni vorig jaar in het leven geroepen door VVD-minister Henk Kamp. Rijk en DSM dragen één miljoen bij, provincie en gemeenten ieder een half miljoen.

Geen last
Maar de gemeenten worden het maar niet eens over de verdeelsleutel. Volgens Kersten zegt de ene gemeente bijna geen last te hebben van mijnschade terwijl een andere wel meerdere gevallen telt maar ook niet alleen wil betalen.

Slachtoffers
CDA-statenlid Max Ruiters zei dat door de situatie gedupeerden letterlijk weer gedupeerd worden. 'Ze worden opnieuw het slachtoffer, dit keer van bestuurlijk getouwtrek waar niemand wat mij opschiet'.

Op zwart zaad
Maar PVV-statenlid Donald Fijnje wees erop dat ook kan meespelen dat gemeenten op zwart zaad zitten en niks hebben. Volgens hem wordt het dan lastig om te vragen nog 'wat centjes opzij te zetten'.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oude mijn
CDA stelt vragen over mijnschade-weigering DSM
Kamp: opvolgers mijnen hadden schade moeten meebetalen
Provincie teleurgesteld over vertraging mijnschade-onderzoek
Mijnschade muur
Soepelere regeling mijnschade
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen