Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA-er Tonnaer: 'Lokale groei is de oplossing voor partij'

Geplaatst opzondag 1 april 2018 - 16:29

De Partij van de Arbeid (PvdA) moet vanuit onderop opnieuw opgebouwd worden. Dat is de enige remedie om de partij er weer bovenop te krijgen.

Dat betoogde Lee Tonnaer, lijsttrekker van de PvdA in Mook en Middelaar, zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

25 procent
De PvdA was, geheel tegen de trend in, winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in deze gemeente. De lijst, onder aanvoering van Tonnaer, behaalde 25 procent van de stemmen. "Niet van bovenaf, maar lokaal zal het weer moeten groeien", aldus Tonnaer.

Spijt
"Eigenlijk zijn wij een lokale partij, maar wel met een sociaal-democratisch kompas." Hij vertelde spijt te hebben van het feit dat hij in 2010 toenmalig PvdA-leider Job Cohen naar Mook en Middelaar heeft gehaald. "Dat had ik nooit moeten doen. Dat was de beste manier om ons te associëren met landelijke politiek. Maar wij gaan niet over uitzending van militairen en inkomenspolitiek, wél over de spreekwoordelijke stoeptegel."

Dit jaar kreeg hij ook diverse PvdA-kopstukken aangeboden om in Mook campagne te voeren. Lee Tonnaer: "Ik heb dat afgehouden. Die lopen ons lokaal alleen maar voor de voeten."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen