Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA en D66 verrast over opstappen SP uit provinciebestuur

Geplaatst opzaterdag 29 september 2018 - 7:03

PvdA en D66 zijn verrast over het opstappen van de SP uit het provinciebestuur. Ze ontkennen dan ook in alle talen daar op uit te zijn geweest.

De SP stapte op omdat coalitiepartners PvdA en D66 een motie van afkeuring steunden van oppositiepartij GroenLinks.

Lees ook: Politieke crisis in Limburg: SP stapt uit coalitie

Windmolenpark
Die ging over het optreden van SP-gedeputeerde Bob
Ruers in het dossier over het omstreden grote windmolenpark in Venlo. Dat zou zwalkend zijn geweest. De SP zag in de steun van PvdA en D66 aan de motie een gebrek aan vertrouwen.

Zonde
"Ten onrechte. We waren het gewoon eens met de inhoud de motie. Niet meer en niet minder. Want de koers van gedeputeerde
Ruers wisselde ook steeds", aldus PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers. Hij noemt het zonde dat de SP heeft besloten. "Weg te lopen. Dat was niet nodig geweest", zo zegt hij.

D66-fractievoorzitter Leon Vaessen stelt de gang van zaken ‘te betreuren’. Ook hij benadrukt dat zijn partij met de steun aan de motie duidelijk heeft willen maken ‘de bewegingen van gedeputeerde Ruers niet meer te kunnen volgen’.

Daadkracht
Tegelijk wilden we gewoon met de SP verder gaan. De motie was een signaal om met duurzaamheid daadkrachtiger aan de slag te gaan, aldus Vaessen. "Ik was dan ook enigszins verrast door de stap van de SP."

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat de SP meebestuurde in Limburg. CDA, VVD, D66 en PvdA gaan samen tot aan de verkiezingen van maart volgend jaar door. Samen zijn ze goed voor 24 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen