Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PvdA: duurzame energie treft lage inkomens onevenredig

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 13:19

De PvdA in het Limburgs Parlement is bang dat lage inkomens onevenredig zwaar worden getroffen als wordt overgeschakeld op duurzame energie.

In schriftelijke vragen stelt PvdA-statenlid Tirza Houben dan ook voor om zo nodig de compensatieregelingen voor lage inkomens uit te breiden.

Hogere energierekening
Volgens haar leidt 'de groene
energierevolutie, voortkomend uit het Verdrag van Parijs' tot een hogere energierekening. En die weegt voor lagere inkomens zwaarder omdat die al een groter percentage van hun inkomen kwijt zijn aan vaste lasten als huur, voedsel en energie, aldus Houben.

Isoleren
Ook heeft deze groep veel minder mogelijkheden om energie te besparen. Bijvoorbeeld omdat ze hun huis niet voor veel geld kunnen isoleren of zonnepanelen kunnen laten leggen, zo stelt het
PvdA-statenlid.

Verduurzaming
Zij wil van het provinciebestuur ook weten of er al projecten of initiatieven in Limburg zijn die zich richten op lagere inkomens en verduurzaming.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie wil vervolg subsidie voor duurzame energie
'Draagvlak het belangrijkste voor energievisie Noord-Limburg'
Gedeputeerde en statenlid PvdA willen Asscher
Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen