Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: duurzame energie treft lage inkomens onevenredig

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 13:19

De PvdA in het Limburgs Parlement is bang dat lage inkomens onevenredig zwaar worden getroffen als wordt overgeschakeld op duurzame energie.

In schriftelijke vragen stelt PvdA-statenlid Tirza Houben dan ook voor om zo nodig de compensatieregelingen voor lage inkomens uit te breiden.

Hogere energierekening
Volgens haar leidt 'de groene
energierevolutie, voortkomend uit het Verdrag van Parijs' tot een hogere energierekening. En die weegt voor lagere inkomens zwaarder omdat die al een groter percentage van hun inkomen kwijt zijn aan vaste lasten als huur, voedsel en energie, aldus Houben.

Isoleren
Ook heeft deze groep veel minder mogelijkheden om energie te besparen. Bijvoorbeeld omdat ze hun huis niet voor veel geld kunnen isoleren of zonnepanelen kunnen laten leggen, zo stelt het
PvdA-statenlid.

Verduurzaming
Zij wil van het provinciebestuur ook weten of er al projecten of initiatieven in Limburg zijn die zich richten op lagere inkomens en verduurzaming.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie wil vervolg subsidie voor duurzame energie
'Draagvlak het belangrijkste voor energievisie Noord-Limburg'
Gedeputeerde en statenlid PvdA willen Asscher
Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen