Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA in de bres voor boze Maastrichtse bloemisten

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 11:33

De PvdA in de gemeente Maastricht wil dat het stadsbestuur bloemisten toestaat om bloemen aan de straat te kunnen verkopen.

Dat schrijven burgerlid Henri Borgignons en raadslid Anita van Ham in vragen aan het college van B en W.

Boze bloemisten
Maastrichtse bloemisten zijn boos omdat zij in tegenstelling tot in andere gemeenten geen straatverkoop mogen doen. Alhoewel bloemen niet onder essentiële goederen vallen, is voor de buitenverkoop van bloemen een uitzondering gemaakt in de lockdownregels. Toch werden bloemisten in de provinciehoofdstad op de vingers getikt door handhavers.

Lees ook: Geen straatverkoop: Maastrichtse bloemisten boos

Besluit terugdraaien
De PvdA wil van het stadsbestuur weten waarom de bloemisten hun ruikertjes niet aan de straat mogen verkopen. 'De Rijksoverheid staat verkoop buiten de fysieke winkels toe. Waarom bent u van mening dat dit niet veilig zou zijn?', schrijft de fractie in vragen. De partij hoopt dan ook dat het stadsbestuur bereid is om dit besluit 'in het belang van de ondernemers' terug te draaien. 'Dit college spreekt naar buiten toe het allemaal erg te vinden, dat deze lockdown voor zoveel leed zorgt voor de ondernemers. Echter bent u het met ons eens dat u met deze maatregel niet handelt naar uw eigen uitspraken?'

Van Ham en Borgignons hopen tenslotte dat het college bereid is om samen met de ondernemers te kijken op welke manier verkoop wél toegestaan kan worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen