Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA in de bres voor boze Maastrichtse bloemisten

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 11:33

De PvdA in de gemeente Maastricht wil dat het stadsbestuur bloemisten toestaat om bloemen aan de straat te kunnen verkopen.

Dat schrijven burgerlid Henri Borgignons en raadslid Anita van Ham in vragen aan het college van B en W.

Boze bloemisten
Maastrichtse bloemisten zijn boos omdat zij in tegenstelling tot in andere gemeenten geen straatverkoop mogen doen. Alhoewel bloemen niet onder essentiële goederen vallen, is voor de buitenverkoop van bloemen een uitzondering gemaakt in de lockdownregels. Toch werden bloemisten in de provinciehoofdstad op de vingers getikt door handhavers.

Lees ook: Geen straatverkoop: Maastrichtse bloemisten boos

Besluit terugdraaien
De PvdA wil van het stadsbestuur weten waarom de bloemisten hun ruikertjes niet aan de straat mogen verkopen. 'De Rijksoverheid staat verkoop buiten de fysieke winkels toe. Waarom bent u van mening dat dit niet veilig zou zijn?', schrijft de fractie in vragen. De partij hoopt dan ook dat het stadsbestuur bereid is om dit besluit 'in het belang van de ondernemers' terug te draaien. 'Dit college spreekt naar buiten toe het allemaal erg te vinden, dat deze lockdown voor zoveel leed zorgt voor de ondernemers. Echter bent u het met ons eens dat u met deze maatregel niet handelt naar uw eigen uitspraken?'

Van Ham en Borgignons hopen tenslotte dat het college bereid is om samen met de ondernemers te kijken op welke manier verkoop wél toegestaan kan worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen