Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA in de bres voor boze Maastrichtse bloemisten

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 11:33

De PvdA in de gemeente Maastricht wil dat het stadsbestuur bloemisten toestaat om bloemen aan de straat te kunnen verkopen.

Dat schrijven burgerlid Henri Borgignons en raadslid Anita van Ham in vragen aan het college van B en W.

Boze bloemisten
Maastrichtse bloemisten zijn boos omdat zij in tegenstelling tot in andere gemeenten geen straatverkoop mogen doen. Alhoewel bloemen niet onder essentiële goederen vallen, is voor de buitenverkoop van bloemen een uitzondering gemaakt in de lockdownregels. Toch werden bloemisten in de provinciehoofdstad op de vingers getikt door handhavers.

Lees ook: Geen straatverkoop: Maastrichtse bloemisten boos

Besluit terugdraaien
De PvdA wil van het stadsbestuur weten waarom de bloemisten hun ruikertjes niet aan de straat mogen verkopen. 'De Rijksoverheid staat verkoop buiten de fysieke winkels toe. Waarom bent u van mening dat dit niet veilig zou zijn?', schrijft de fractie in vragen. De partij hoopt dan ook dat het stadsbestuur bereid is om dit besluit 'in het belang van de ondernemers' terug te draaien. 'Dit college spreekt naar buiten toe het allemaal erg te vinden, dat deze lockdown voor zoveel leed zorgt voor de ondernemers. Echter bent u het met ons eens dat u met deze maatregel niet handelt naar uw eigen uitspraken?'

Van Ham en Borgignons hopen tenslotte dat het college bereid is om samen met de ondernemers te kijken op welke manier verkoop wél toegestaan kan worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen