Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA: Bussen scholieren overvol in ochtendspits

Geplaatst opzaterdag 25 september 2021 - 13:18

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat er snel een einde moet komen aan overvolle Arriva-bussen met scholieren en studenten in de ochtendspits.

In een Statencommissie verklaarde statenlid Aleida Berghorst de afgelopen tijd klachten te hebben gekregen onder meer uit Heythuysen, Roermond en Venray over de situatie.

Oksel aan oksel
Berghorst denkt dat de situatie niet alleen in Noord-Limburg speelt. "Ik heb foto’s waarop te zien is dat scholieren oksel aan oksel in de bus staan”, aldus de politica. Gedeputeerde Maarten van Gaans (D66) merkt op dat Arriva het aantal reizigers per dag volgt en daaruit is gebleken dat de ochtendspits zich de laatste tijd meer concentreert rond twintig over acht. Terwijl dat eerder meer verspreid was tussen half acht en half negen.

Één bus
Maar volgens Berghorst komt dat vooral omdat er nu maar één bus per uur rijdt op sommige trajecten in plaats van twee, zoals dat vroeger was. Gedeputeerde Van Gaans gaat Arriva in ieder geval benaderen. “Maar ik vertrouw erop dat Arriva snel wat aan de situatie doet of misschien al heeft gedaan”, zo zegt Van Gaans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen