Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PvdA boos en verbaasd over sluiting VGZ Heerlen

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 22:35

De PvdA in de Heerlense gemeenteraad is 'boos en verbaasd' over de sluiting van de vestiging van zorgverzekeraar VGZ in Heerlen.

VGZ wil die op 1 mei 2019 sluiten. Daardoor verliezen 300 mensen hun baan. De vestiging doet vooral dienst als callcenter.

Crisis
"We dachten toch echt dat de crisis voorbij was, maar voor 300 mensen begint hij nu pas. Zij moeten op zoek naar een nieuwe baan", aldus de Heerlense PvdA. De partij vindt het ook ongelooflijk dat een bedrijf "met een eigen vermogen van 2,4 miljard een bedrag van 100 miljoen moet bezuinigen ten koste van 300 banen."

Ondersteuning
In schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur vraagt de PvdA hoe het deze mensen gaat ondersteunen. Ook vraagt de fractie om een extra inspanning om een nieuw vergelijkbaar bedrijf naar Heerlen te halen.

Verder wil zij weten wat het effect van het vertrek van het callcenter van VGZ is op de ontwikkeling van de Smart Services Campus.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen