Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PvdA boos en verbaasd over sluiting VGZ Heerlen

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 22:35

De PvdA in de Heerlense gemeenteraad is 'boos en verbaasd' over de sluiting van de vestiging van zorgverzekeraar VGZ in Heerlen.

VGZ wil die op 1 mei 2019 sluiten. Daardoor verliezen 300 mensen hun baan. De vestiging doet vooral dienst als callcenter.

Crisis
"We dachten toch echt dat de crisis voorbij was, maar voor 300 mensen begint hij nu pas. Zij moeten op zoek naar een nieuwe baan", aldus de Heerlense PvdA. De partij vindt het ook ongelooflijk dat een bedrijf "met een eigen vermogen van 2,4 miljard een bedrag van 100 miljoen moet bezuinigen ten koste van 300 banen."

Ondersteuning
In schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur vraagt de PvdA hoe het deze mensen gaat ondersteunen. Ook vraagt de fractie om een extra inspanning om een nieuw vergelijkbaar bedrijf naar Heerlen te halen.

Verder wil zij weten wat het effect van het vertrek van het callcenter van VGZ is op de ontwikkeling van de Smart Services Campus.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen