Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA bang voor dumping en 'misbruik' afvalsubsidie

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 11:44

De PvdA in Maastricht heeft grote moeite met de nieuwe manier waarop minima worden gecompenseerd voor de kosten van vuilniszakken voor restafval.

De partij is bang dat dit dumping van afval in de hand werkt.

Gratis afhalen
Tot nu toe konden minima de zakken gratis afhalen in het gemeentehuis, maar vanaf dit jaar maakt de gemeente rechtstreeks een bedrag aan hen over. De bedoeling is dat ze met dat geld zelf de restafvalzakken kopen. De PvdA-fractue is bang dat dit geld uitgegeven wordt aan 'andere, belangrijke zaken als de nood aan de man is'. Dat zou de dumping van afval in de hand werken.

Doel voorbij
Volgens de oppositiepartij schiet de nieuwe werkwijze zijn doel volledig voorbij. In schriftelijke vragen dringt PvdA er bij het gemeentebestuur op aan om die terug te draaien en gewoon weer gratis restafvalzakken te verstrekken aan mensen die het financieel moeilijk hebben.

Het nieuwe beleid houdt in dat minima met een huishouden dat uit meer personen bestaat, 24,90 euro krijgen bijgeschreven op hun rekening. Dat bedrag is goed voor dertig restzakken. Alleenstaanden krijgen 12,45 euro voor 15 restafvalzakken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen