Rieu vrijthof

PvdA Maastricht tegen uitbreiding dagennorm Vrijthof

De PvdA in de gemeente Maastricht ziet niks in uitbreiding van de zestigdagennorm voor het Vrijthof.

buurtbus arriva (7 sep 2020)
PvdA wil snel alternatief voor uitvallen buurtbusjes

De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat er snel een alternatief moet komen voor de negen buurtbusjes die sinds maart al niet meer rijden in Limburg.

Roermond City Swim 2019
PvdA: De Roer is natuur en geen recreatiebad voor zwemtocht

De PvdA in Roermond en Roerdalen is faliekant tegen een zwemtocht van 25 kilometer in de Roer tijdens de Roermond City Swim (RCS) op 5 september.

Gemeentehuis Margraten Eijsden-Margraten
Links blok Eijsden-Margraten gaat fuseren

De linkse fracties in de gemeenteraad van Eijsden-Margraten willen onder één vlag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Douchen sportclub_HD
PvdA verbaasd en bezorgd over legionella bij Venlose clubs

De Venlose PvdA-fractie is verbaasd en bezorgd over de te hoge concentratie legionellabacteriën die in de waterleidingen van de douches bij verschillende Venlose sportclubs is gevonden.

Overleden
Oud-PvdA kamerlid Martin Konings overleden

Oud-PvdA Tweede Kamerlid Martin Konings uit Maastricht is op 91-jarige leeftijd overleden. Konings zat ruim dertien jaar in de Tweede Kamer, van februari 1973 tot en met juni 1986.

Fanida Kadra
Kadra: 'We zijn in een politieke soap en hetze beland'

Voor PvdA'er Fanida Kadra was het woensdagavond genoeg tijdens de raadsvergadering in Weert. Ze verliet voortijdig de vergaderzaal omdat ze geen deel wilde uitmaken van 'een politieke soap en hetze' tegen haar gewraakte vriend, voorzitter en burgemeester Jos Heijmans.

theater, bioscoop, theaterstoelen, bioscoopstoelen, cultuur, voorstelling, optreden, podium (stock)
Onvrede over voorgestelde verdeling cultuursubsidies

VVD en PvdA in het Limburgs Parlement zijn onaangenaam verrast door het advies van de Cultuurtank Limburg over de verdeling van de vierjarige cultuursubsidies voor de periode 2021-2024.

werken
1 mei: van grote manifestaties naar een uniek karakter

1 mei, de Dag van de Arbeid, krijgt dit jaar in zowat alle landen een uniek karakter vanwege de coronacrisis. Geen grote manifestaties, betogingen of optochten, want die zijn niet toegestaan. In de plaats daarvan vaak online bijeenkomsten.

Nico Tummers
Strijder met elan: Heerlenaar Nic Tummers (92) overleden

Nic Tummers is deze week op 92-jarige leeftijd overleden. De veelzijdige ereburger van Heerlen was behalve kunstenaar en architect ook een bedreven politicus van de PvdA en schuwde als actievoerder geen barricades.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten