Overslaan en naar de inhoud gaan

Puzzelen voor Klaas Wels na coronabesmettingen en blessures

Geplaatst opdonderdag 27 januari 2022 - 16:51

Zorgen bij trainer Klaas Wels van MVV Maastricht. Coronabesmettingen en blessures teisteren de selectie van de Maastrichtenaren. Zaterdagavond speelt MVV de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Donderdag trainde maar een klein deel van de selectie.

Puzzelen
Een aantal spelers heeft te maken met een coronabesmetting of moet in quarantaine omdat ze in contact zijn geweest met iemand die besmet is. Zo waren bijvoorbeeld Mitchy Ntelo, Orhan D┼żepar en Thomas van Bommel niet op de training aanwezig. Daar komt nog eens bij dat bijvoorbeeld Nicky Souren afwezig is vanwege een hersenschudding, Marko Kleinen terugkomt van een blessure en Clint Essers kampt met een zware knieblessure. Ermin Cavcic traint nog apart.

Lees ook: MVV'er Clint Essers maandenlang uit de roulatie

Creativiteit
Ondanks de vele afwezigheden ziet Klaas Wels het niet somber in. "Dit is wel even puzzelen en dat vergt wat creativiteit van mij. Maar gelukkig kunnen we nog terugvallen op de jongens die wel hier op het veld staan."

Testen
Het is nog onduidelijk of sommige spelers die nu in quarantaine zitten, zaterdag er wel bij kunnen zijn. "We worden donderdagmiddag, zoals het protocol van de KNVB voorschrijft, met z'n allen getest. Dat is elke week spannend. We doen er als club alles aan om corona buiten de deur te houden. Zaterdag kunnen we pas echt de balans opmaken wie er wel bij kan zijn en wie niet." De coronagevallen en blessures komen op een slecht moment want MVV heeft al acht competitiewedstrijden niet meer gewonnen.

Paris Saint-Germain
De 20-jarige aanvaller Alexandre Fressange was wel aanwezig op de training. De Fransman is op proef bij MVV en maakt een goede indruk op Wels. "We gaan na deze week evalueren en bekijken wat de mogelijkheden zijn." Fressange kwam dit seizoen uit voor Paris Saint-Germain onder de 21 jaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen