Overslaan en naar de inhoud gaan

Puntje Groene Ster, dubbel verlies voor EVV

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 17:27

De beide Limburgse ploegen in de Derde Divisie hebben zondagmiddag de veertiende competitiewedstrijd gespeeld, met wisselend resultaat.

EVV ging op bezoek in Haaksbergen bij HSC'21 maar keerde zonder punten terug naar Echt. Het werd, na een 1-0 achterstand bij rust, 2-1.

Met ambulance afgevoerd
EVV kreeg nog een domper te verwerken. Demen Roumen raakte geblesseerd en werd per ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Het duel werd tijdelijk stilgelegd en na ruim een halfuur hervat.

In tweede instantie
EVV kreeg daarna een strafschop, die door Rick Polman in tweede instantie werd binnengeschoten. Met nog een kwartier te spelen kreeg ook HSC een penalty en werd het 2-1 voor de thuisploeg. Daar bleef het bij. HSC '21 stijgt naar de tweede plaats, EVV verliest een plekje en zakt van de tiende naar de elfde stek.

Voorsprong weggegeven
Groene Ster speelde zijn laatste thuiswedstrijd van het voor de club succesvol verlopen 2019. De promovendus uit Heerlerheide gaf in de slotfase een 2-0 voorsprong weg.

Scrimmage
De ploeg van trainer Maurice Verbunt leidde bij rust met 1-0 door een goed genomen vrije trap van Dylan Zwartjes. In de slotfase werd het 2-0. Cem Unal tikte uit een scrimmage de bal achter UNA-doelman, Yannick Derix uit Roermond. De twee kennen elkaar nog uit hun MVV-tijd.

Weinig verschil
Maar het was nog niet gedaan op sportpark Pronsebroek. Diep in blessuretijd scoorde UNA nog twee keer. Beide clubs gaven elkaar vooraf weinig toe op de ranglijst: het was immers de nummer zes tegen de nummer acht, met een verschil van drie punten. Die marge blijft zo. Groene Ster zakt een plaatsje en staat nu zevende, UNA blijft achtste

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen