Overslaan en naar de inhoud gaan

Puntje Groene Ster, dubbel verlies voor EVV

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 17:27

De beide Limburgse ploegen in de Derde Divisie hebben zondagmiddag de veertiende competitiewedstrijd gespeeld, met wisselend resultaat.

EVV ging op bezoek in Haaksbergen bij HSC'21 maar keerde zonder punten terug naar Echt. Het werd, na een 1-0 achterstand bij rust, 2-1.

Met ambulance afgevoerd
EVV kreeg nog een domper te verwerken. Demen Roumen raakte geblesseerd en werd per ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Het duel werd tijdelijk stilgelegd en na ruim een halfuur hervat.

In tweede instantie
EVV kreeg daarna een strafschop, die door Rick Polman in tweede instantie werd binnengeschoten. Met nog een kwartier te spelen kreeg ook HSC een penalty en werd het 2-1 voor de thuisploeg. Daar bleef het bij. HSC '21 stijgt naar de tweede plaats, EVV verliest een plekje en zakt van de tiende naar de elfde stek.

Voorsprong weggegeven
Groene Ster speelde zijn laatste thuiswedstrijd van het voor de club succesvol verlopen 2019. De promovendus uit Heerlerheide gaf in de slotfase een 2-0 voorsprong weg.

Scrimmage
De ploeg van trainer Maurice Verbunt leidde bij rust met 1-0 door een goed genomen vrije trap van Dylan Zwartjes. In de slotfase werd het 2-0. Cem Unal tikte uit een scrimmage de bal achter UNA-doelman, Yannick Derix uit Roermond. De twee kennen elkaar nog uit hun MVV-tijd.

Weinig verschil
Maar het was nog niet gedaan op sportpark Pronsebroek. Diep in blessuretijd scoorde UNA nog twee keer. Beide clubs gaven elkaar vooraf weinig toe op de ranglijst: het was immers de nummer zes tegen de nummer acht, met een verschil van drie punten. Die marge blijft zo. Groene Ster zakt een plaatsje en staat nu zevende, UNA blijft achtste

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen