Overslaan en naar de inhoud gaan

Punten voor Roda JC verdwijnen als sneeuw voor de zon

Geplaatst opvrijdag 2 maart 2018 - 21:55

In een sneeuwachtig Kerkrade is Roda JC vrijdagavond tegen een verlies aangelopen tegen het slagvaardige Heracles Almelo. Na ruim 90 minuten stond er 0-3 in het voordeel van de bezoekers op het scorebord.

Roda begon aardig aan de wedstrijd. De ploeg trok vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval, maar miste in aanvallend opzicht de nauwkeurigheid om tot kansen te komen. Heracles beperkte zich aanvankelijk tot verdedigen, maar kwam na een klein kwartier spelen wel op voorsprong. Het was Brandley Kuwas die met een kiezelharde vrije trap de 0-1 op het scorebord bracht.

Op jacht
Roda opende fanatiek de jacht op de gelijkmaker, maar wederom ontbrak het aan zorgvuldigheid. Wel was Mohammed El Makrini dicht bij de 1-1, maar zijn schot werd fraai gepareerd door doelman Bram Castro. Heracles trok zich verder terug en toonde zich vijf minuten voor rust pas weer in het vijandelijke strafschopgebied. Nadat Hidde Jurjus eerst nog redding bracht op een inzet van Vincent Vermeij, had de Roda-keeper amper een minuutje later geen antwoord op een schuiver van Kristoffer Peterson: 0-2. Dat was tevens de ruststand.

Scherpte
In het begin van de tweede helft toonde Roda zichtbaar meer scherpte. Dani Schahin en Livio Milts namen vlak na de pauze het doel van Heracles onder vuur, maar hun pogingen leverden niet het gewenste resultaat op. De ploeg van Robert Molenaar liet zich niet ontmoedigen en bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer.

In het slot
Ruim twintig minuten voor tijd kregen Schahin en Jorn Vancamp de mogelijkheid om te scoren, maar beide spitsen slaagden er niet in de bal tegen de touwen te schieten. Een ogenblik later werd Vancamp opnieuw gevaarlijk. Na een voorzet van Van Velzen dacht de Belg de 1-2 binnen te tikken, maar Castro wist redding te brengen met zijn rechtervoet. In de tegenstoot gooide Heracles bijna de wedstrijd in het slot, toen een schot van Kuwas ternauwernood van de lijn werd gehaald door Patrick Banggaard.

Extra zout
In het vervolg van het duel slaagde Roda er niet meer in serieuze kansen te creëren. In de laatste minuut van de officiële speeltijd strooide Heracles nog wat extra zout in de Kerkraadse wonden. Het was Peter van Ooijen die een voorzet van Kuwas beheerst afrondde en zo de 0-3 maakte.

Door de nederlaag blijft Roda staan op de zeventiende plaats. Hekkensluiter Sparta heeft twee punten minder, maar komt zondag nog in actie. Dan speelt het team van Dick Advocaat thuis tegen ADO Den Haag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten