Overslaan en naar de inhoud gaan

Puntaftrek als Fortuna geen nieuwe trainer aanstelt

Geplaatst opdinsdag 1 december 2015 - 16:52

Fortuna Sittard heeft een publieke waarschuwing gekregen van de KNVB, omdat de club nog steeds geen nieuwe trainer heeft aangesteld.

Als er op 11 december geen trainer met de juiste papieren voor de groep staat, krijgt Fortuna drie punten aftrek.

Lees ook: Fortuna gewaarschuwd voor spelen met interimcoach

Kooistra
Sinds het ontslag van Peter van Vossen staat interim-trainer Jeffrey Kooistra voor de groep bij Fortuna. Kooistra heeft echter niet de benodigde papieren om hoofdtrainer te zijn.

Deadline verlopen
Fortuna kreeg dispensatie van de KNVB, zodat de club de tijd kon nemen om naar een nieuwe trainer te zoeken. De deadline daarvan was afgelopen vrijdag. Omdat er nog steeds geen nieuwe trainer is aangetrokken, krijgt Fortuna nu een publieke waarschuwing van de voetbalbond.

'Niet makkelijk'
"Het is natuurlijk nooit leuk om gewaarschuwd te worden door de KNVB”, reageert manager voetbalzaken Charly Chudik van Fortuna. "We hebben echter alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt om een nieuwe trainer te vinden. Dat is op zijn zachtst gezegd niet makkelijk."

Hermans wilde niet
Fortuna richtte haar pijlen op Edwin Hermans, maar die liet afgelopen donderdag weten zijn baan niet op te zeggen voor een contract van zes maanden in Sittard. "De gesprekken met nieuwe kandidaten lopen natuurlijk gewoon door", zegt Chudik. "Daarover ben ik gematigd positief. We zullen er alles aan blijven doen om zo snel mogelijk een nieuwe trainer vast te kunnen leggen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je, klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna Sittard terug in categorie 2
Fortuna spreekt met 2 trainers, 'financiën struikelblok’
Fortuna praat verder met mogelijke redders
Voortbestaan Fortuna Sittard blijft hoogst onzeker
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen