Overslaan en naar de inhoud gaan

'Puist van Kerkrade' haalt SBS6: 'Wij zijn ook boos'

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 22:00

Voormalig wethouder Jo Bok zit in zijn maag met het hoofdpijndossier rondom het Campus-complex in Kerkrade. In zijn jaren in het gemeentebestuur wist hij niet voor een goed einde te zorgen.

Bok vertelde maandagavond in het SBS6-programma 'Van Onze Centen' over de Campus. "Ik vind het misschien nog wel erger dan alle burgers bij elkaar", zei de oud-wethouder.

Scheuren-dossier
In 2005 werd het miljoenen kostende gebouw geopend, maar al gauw werden er scheuren gevonden in bouwplaten. Het gebouw bleef desondanks open. De deur ging pas op slot in 2012, toen ingenieursbureau Palte een stevig rapport schreef over de veiligheid van de Campus. Sindsdien staat het pand leeg. Een plan om het gebouw een nieuw leven in te blazen, werd dit voorjaar afgewezen.

Koppen met spijkers
​Presentator Kees Tol liep eerst een ronde langs het pand, samen met het Kerkraadse raadslid Marianne Laumann van oppositiepartij SP. "Burgers zijn niet als enige kwaad, wij zijn er ook boos over", zei Laumann. "Wij vinden dat koppen met spijkers geslagen moeten worden", zo gaf ze een originele draai aan het bestaande spreekwoord.

Geen bewijs
Maar ook Bok is teleurgesteld. "Ik vind het zelf eigenlijk ook te lang duren, maar sneller kan het niet vanwege de complexiteit van de materie. Er is simpelweg te veel tegenstrijdigheid onder de deskundigen, dus kunnen we geen oorzaak aanwijzen. De partij die het pand gebouwd heeft, zal zeggen: 'Kunt u bewijzen dat wij het schuld zijn dat die scheuren er zitten?' En dat hebben we niet kunnen bewijzen."

Deal met Kees
Presentator Tol vroeg zich af of de gemeente het zich niet heel makkelijk maakt, door de burger te laten betalen voor eventuele laksheid van de gemeente. "Ik weet het goed gemaakt", reageerde Bok. "Als iemand een oplossing weet, zal ik u persoonlijk verwelkomen." Dat antwoord kon rekenen op de goedkeuring van de SBS6-presentator. "De inwoners van Kerkrade rekenen op u."

Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen