Overslaan en naar de inhoud gaan

Publieke beëdiging burgemeester Sittard-Geleen geschrapt

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2020 - 12:49

Niet alleen het afscheid van Sjraar Cox als burgemeester van Sittard-Geleen is afgelast, ook de publieke beëdiging van zijn opvolger Hans Verheijen gaat niet door.

Dat maakt de gemeente Sittard-Geleen vrijdag bekend.

Coronavirus
De bijeenkomst is geannuleerd, omdat bijeenkomsten met meer dan 100 personen voorlopig zijn verboden vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Startdatum
Het afgelasten van de publieke beëdiging heeft geen invloed op de startdatum van Verheijen, laat de gemeente weten. Hiervoor geldt dat het koninklijk besluit leidend is. Daarin staat dat Verheijen op maandag 16 maart aan de slag gaat.

Onduidelijk
Zijn beëdiging zou op woensdag 18 maart plaatsvinden in de Hanenhof in Geleen. Ook de aansluitende receptie gaat niet door. Het is nog onduidelijk of die receptie op een ander moment doorgaat. Het afleggen van de ambtseed is verplaatst naar de werkkamer van gouverneur Theo Bovens.

Het afscheid van Sjraar Cox in schouwburg De Domijnen in Sittard zou vrijdag 13 maart plaatsvinden, maar is al eerder geannuleerd vanwege het coronavirus.

Bekijk op de kaart: Deze bijeenkomsten zijn afgelast vanwege coronavirus

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen