Overslaan en naar de inhoud gaan

Publiek welkom bij oefenwedstrijden betaald voetbalclubs

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 15:03

De clubs in het betaald voetbal mogen, onder een aantal voorwaarden, in augustus oefenwedstrijden mét publiek spelen.

Dat laat een woordvoerder van Roda JC Kerkrade weten.

Augustus in plaats van september
Premier Mark Rutte zei woensdag nog op zijn persconferentie dat vanaf september weer publiek in voetbalstadions toegestaan is. Daarbij moet ten alle tijden wel anderhalve meter afstand worden gehouden. Vrijdagmiddag kregen de betaald voetbalclubs echter van de KNVB te horen dat er al vanaf 1 augustus publiek in de stadions welkom is.

Voorwaarden
Voorwaarden zijn wel dat, zoals gebruikelijk, clubs een vergunning van de lokale driehoek krijgen voor het spelen van de oefenwedstrijd. Daarnaast moet de club het duel in haar eigen stadion, en dus niet op een ander terrein, spelen. Verder zijn er geen supporters van de bezoekende club toegestaan. Binnenkort volgt nog een protocol van de KNVB waarin voor clubs uiteengezet wordt hoe een wedstrijd met beperkt publiek georganiseerd moet worden.

Lees ook: Voetbalkalender: Halve play-offs, derby's laat in seizoen

Een wedstrijd live
De clubs hebben hun oefenprogramma grotendeels in eigen hand. Voor de clubs in de Keuken Kampioen Divisie geldt dat zeker één oefenwedstrijd tegen een club uit dezelfde competitie rechtstreeks wordt uitgezonden op FOX Sports. De clubs hebben geen invloed op wie de tegenstander is in die oefenwedstrijd. In het geval van Roda gaat het vooralsnog om één wedstrijd.

De rest van hun voorbereidingsprogramma bepalen de clubs wel zelf. Er mogen ook oefenwedstrijden in België en Duitsland gespeeld worden, zolang er maar voldaan wordt aan de verplichtingen van de lokale autoriteiten.

Seizoensstart
De Keuken Kampioen Divisie-clubs Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht beginnen op 28 augustus aan de competitie. Eredivisie-clubs VVV-Venlo en Fortuna Sittard werken twee weken later hun eerste competitiewedstrijd af.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen