thumbnail_20200908_134749

Psychoses Deniece (31) centraal in haar kunstexpositie

Deniece Clermonts wil met haar expositie 'Orange to my blue', die vrijdag opent in de Lutherse kerk in Maastricht, het taboe op psychische problemen doorbreken. De Maastrichtse verbleef sinds 2013 zelf in verschillende GGZ-instellingen vanwege psychoses.

ANP-301857149
Nog minstens één jaar tbs voor vader die kinderen doodde

Het tbs-traject van Peter G. (52) uit Roermond loopt nog zeker één jaar door. De rechter heeft zijn verblijf maandag verlengd. Het is de bedoeling dat hij in het najaar naar Zuid-Limburg verhuist en daar verder werkt aan zijn terugkeer in de samenleving.

Thijs H. Brunssummerheide
Drievoudig moordenaar Thijs H. krijgt 18 jaar cel en tbs

Drievoudig moordenaar Thijs H. (28) gaat achttien jaar de cel in en krijgt een tbs-maatregel. Dat heeft de rechter donderdag besloten. Volgens de rechter was Thijs verminderd toerekeningsvatbaar.

ANP-415913288
Advocaten Thijs H. fileren eis justitie: 'Sneer na sneer'

Geen gevangenis, wél intensieve behandeling in een tbs-kliniek. Dat is wat advocaten Serge Weening en Joost de Bruin betreft de enige passende oplossing voor Thijs H. (28), die in mei 2019 drie mensen doodstak.

Thijs H. Brunssummerheide
Tbs en 24 jaar cel geëist tegen moordverdachte Thijs H.

Thijs H. (28) krijgt een tbs-maatregel én 24 jaar celstraf, als het aan justitie ligt. In mei 2019 stak Thijs drie mensen dood; één vrouw in Den Haag en een man en een vrouw op de Brunssummerheide.

Thijs H. Brunssummerheide
Geheime getuige: Thijs H. (28) wilde mensen aan mes rijgen

Een nieuwe getuige in de zaak tegen Thijs H. (28) heeft verklaard dat hij met de moordverdachte heeft gesproken in een café. Thijs zou hem toen hebben verteld dat hij wilde weten hoe het was om mensen aan zijn mes te rijgen.

Thijs H. Brunssummerheide
'Psychotische Thijs H. werd niet goed geholpen door ggz'

Dat Thijs H. (28) psychotisch was toen hij vorig jaar drie mensen doodstak, lijdt volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum geen twijfel. Ze stellen dat hij in aanloop naar de moorden niet goed is geholpen door de geestelijke gezondheidszorg.

Thijs H. Brunssummerheide
Man ontsnapte aan de dood dankzij twijfelende Thijs H.

Een man is aan de dood ontsnapt tijdens een wandeling op de Brunssummerheide, op 7 mei 2019. Drievoudig moordenaar Thijs H. (28) zocht naar een slachtoffer, maar liet de man na enige twijfel lopen. Later die dag doodde hij twee andere wandelaars in het natuurgebied.

Liveblog Thijs H.
Teruglezen: Thijs H: 'Huilend van binnen na moorden'

Ruim een jaar nadat hij drie mensen om het leven bracht, staat Thijs H. maandag voor de rechtbank die moet beslissen over een straf voor de 28-jarige Brunssumer.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten