Overslaan en naar de inhoud gaan

'Psychische klachten nemen alweer toe'

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 19:09

De psychische klachten van mensen, als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen, nemen alweer toe, die conclusie trekt psychologe Marly Senden.

Senden deed haar uitspraken in L1mburg Centraal.

Levensfase
Senden merkt in haar praktijk dat het aantal klachten van mensen toeneemt. "In de zomer is het beter gegaan, maar nu nemen de klachten weer toe." Hoe erg die klachten zijn, ligt volgens Senden aan de grootte van iemands sociale contacten en in welke levensfase iemand zich bevindt.

Depressief
In de praktijk van Senden komen verschillende klachten voor: "Depressieve klachten, somberheid, nergens zin in hebben en veranderende eetpatronen zijn allemaal klachten die voorkomen. En nergens zin in hebben is vooral iets om actief mee bezig te zijn."

Buiten
Senden raadt mensen vooral aan om naar buiten te gaan. "Buiten kun je veel doen. Veel mensen gaan wandelen. Maar je kunt ook fietsen of een andere sport doen zoals tennis of golf."

In Houthem doen ze niet aan sport, maar wordt door verschillende mensen een moestuin onderhouden:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen