Overslaan en naar de inhoud gaan

'Psychische klachten nemen alweer toe'

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 19:09

De psychische klachten van mensen, als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen, nemen alweer toe, die conclusie trekt psychologe Marly Senden.

Senden deed haar uitspraken in L1mburg Centraal.

Levensfase
Senden merkt in haar praktijk dat het aantal klachten van mensen toeneemt. "In de zomer is het beter gegaan, maar nu nemen de klachten weer toe." Hoe erg die klachten zijn, ligt volgens Senden aan de grootte van iemands sociale contacten en in welke levensfase iemand zich bevindt.

Depressief
In de praktijk van Senden komen verschillende klachten voor: "Depressieve klachten, somberheid, nergens zin in hebben en veranderende eetpatronen zijn allemaal klachten die voorkomen. En nergens zin in hebben is vooral iets om actief mee bezig te zijn."

Buiten
Senden raadt mensen vooral aan om naar buiten te gaan. "Buiten kun je veel doen. Veel mensen gaan wandelen. Maar je kunt ook fietsen of een andere sport doen zoals tennis of golf."

In Houthem doen ze niet aan sport, maar wordt door verschillende mensen een moestuin onderhouden:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen