thumbnail_20200908_134749

Psychoses Deniece (31) centraal in haar kunstexpositie

Deniece Clermonts wil met haar expositie 'Orange to my blue', die vrijdag opent in de Lutherse kerk in Maastricht, het taboe op psychische problemen doorbreken. De Maastrichtse verbleef sinds 2013 zelf in verschillende GGZ-instellingen vanwege psychoses.

Nieuwe wet biedt geen zorggarantie voor verwarde personen 2
Nieuwe wet 'verwarde personen' vangnet met gaten

Verplichte zorg voor mensen met psychische problemen moet de overlast op straat beperken, maar rechters worstelen met de vraag hoe dat in de praktijk zal verlopen.

Mondriaan laat onderzoek doen naar steekpartij in kliniek

Zorginstelling Mondriaan laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de steekpartij bij Vijverdal in Maastricht, waarbij twee patiënten en drie medewerkers van de GGZ-instelling gewond raakten.

Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist

Thijs H. ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van twee mensen op de Brunssummerheide en een vrouw in Den Haag, drie weken geleden.

Begrip artsenorganisatie voor melden Thijs H. bij politie

Artsenfederatie KNMG heeft er begrip voor dat zorginstelling Mondriaan het medisch beroepsgeheim heeft geschonden door de politie te waarschuwen over Thijs H.

Thijs H. naar Pieter Baan Centrum: hoe gaat dat in zijn werk?

De 27-jarige Thijs H. wordt verdacht van moord of doodslag op twee wandelaars in Brunssum en een in Den Haag. De rechter-commissaris heeft besloten dat hij ter observatie opgenomen wordt in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Vijftien potloodventers gepakt na zomer met 118 meldingen

De Limburgse politie heeft vijf verdachten gehoord die verantwoordelijk worden gehouden voor een aantal gevallen van potloodventerij.

Veel zelfdoding onder Limburgse mannen

Limburgse mannen maken bijna drie keer zo vaak een einde aan hun leven als vrouwen uit deze provincie.

Psychische EHBO-cursus voor ruim 200 Limburgers

Meer dan 200 Limburgers hebben tot nu toe een EHBO-cursus gevolgd om psychische klachten te herkennen.

Gevaarlijke ontsnapte man weer opgepakt

De gevaarlijke man die donderdagavond laat ontsnapte uit een psychiatrische kliniek vlak over de grens bij Gennep is weer terecht.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten