Overslaan en naar de inhoud gaan

PSV zet coach Van Bommel op straat

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 9:18

Coach Mark van Bommel is maandagochtend ontslagen bij PSV.

De Eindhovense club houdt de uit Maasbracht afkomstige oefenmeester verantwoordelijk voor de slechte prestaties in de afgelopen maanden.

Nederlaag tegen Feyenoord
Van Bommel stond al een tijdje onder druk. De 3-1 nederlaag tegen Feyenoord afgelopen zondag bleek de druppel die de emmer deed overlopen. PSV won slechts twee van de laatste acht wedstrijden in de Eredivisie.

Slechts vierde
Het seizoen begon voor Van Bommel en PSV nog goed met zeven overwinningen in de eerste negen speelrondes, maar het verval dat daarna volgde wordt Van Bommel nu fataal. PSV staat halverwege het seizoen slechts vierde in de competitie, waar het gat naar koploper Ajax is opgelopen tot tien punten. Daarnaast strandden de rood-witten al in de poulefase in de Europa League.

PSV-onwaardig
"Het verval is te groot en PSV-onwaardig”, zegt PSV-directeur Toon Gerbrands op de website van de club. “De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend. We monitoren dat intensief. PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen. Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd voorop gestaan. De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd."

Lees ook: Opstappen bij PSV? Van Bommel denkt er niet aan

Niet opgeven
"Al moet ik tegen de hele wereld vechten, ik geef niet op", zei Van Bommel zondagmiddag nog nadat PSV kopje onder was gegaan in de Kuip. "Ik heb een van de beste wedstrijden van PSV in dit seizoen gezien. Alleen het resultaat is heel erg slecht."

Anderhalf jaar
De voormalig middenvelder was ongeveer anderhalf jaar hoofdtrainer bij de Eindhovenaren. Schoonvader Bert van Marwijk fungeerde als adviseur voor de trainer. Wie Van Bommel opvolgt, wordt in de loop van maandag bekendgemaakt.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen