Overslaan en naar de inhoud gaan

PSV-verdediger Joshua Brenet slaat kritiek in de wind

Geplaatst opzondag 16 augustus 2015 - 16:02

PSV'er Joshua Brenet is niet onder de indruk van de stevige kritiek op zijn spel.

De verdediger uit Kerkrade kreeg de wind van voren na het gelijkspel tegen ADO Den Haag (2-2) in de eerste competitiewedstrijd. Brenet had het als gelegenheidslinksback de hele wedstrijd erg moeilijk. Toch startte hij zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-0 winst) weer in de basis. Waar de verwachting was dat Simon Poulsen zijn plek zou overnemen, hield PSV-trainer Cocu vertrouwen in Brenet.

Hun probleem
Van de vele kritiek heeft de 21-jarige Limburger zich weinig aangetrokken. "Vorig jaar kreeg ik bijna dezelfde, toen heb ik er genoeg mee gevochten en mee gezeten. Nu luister ik er niet meer naar", vertelt hij na de wedstrijd aan Voetbal International. "Iedereen heeft zijn eigen mening. Ik luister alleen naar de trainers. Als mijn spel anderen niet bevalt, dan is dat hun probleem."

Omgekeerde wereld
Als rechtspoot de linksbackpositie invullen, is bepaald niet eenvoudig, geeft Brenet toe. "Linksback is voor mij als rechtspoot de omgekeerde wereld. Ik had het gevoel dat ik minder slecht speelde dan mensen zeiden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Kerkraadse Brenet na blessure terug in selectie PSV
PSV biedt Joshua Brenet nieuw contract
ANP
Joshua Brenet staat enkele weken buitenspel
Joshua Brenet evenaart stokoud record Berry van Aerle
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen