Overslaan en naar de inhoud gaan

PSV in slotfase onderuit tegen Spurs

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 22:56

PSV heeft in Londen met 2-1 verloren van Tottenham. De mannen van Van Bommel hielden lang stand tegen het Engelse team, maar gingen in de slotfase op Wembley onderuit.

De Eindhovenaren begonnen voortvarend aan de wedstrijd in de Champions League. PSV kwam na anderhalve minuut op voorsprong. Uit een corner van Gaston Pereiro kopte Luuk de Jong hard in het Tottenham-doel: 0-1.

Belangrijke rol voor Zoet
PSV had het na die treffer moeilijk tegen de Spurs, maar had het geluk dat Jeroen Zoet met fraaie reddingen voorkwam dat het Engelse team gelijk maakte. PSV was op het slechte veld vooral dreigend via de omschakeling en mocht met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

Gelijkmaker
Na bijna een uur voetbal kreeg
PSV de kans om de voorsprong te vergroten. Pereiro kopte de bal in de hoek, maar keeper Gazzaniga tikte de bal net weg. Tottenham kreeg steeds meer kansen op de gelijkmaker en de mannen van Van Bommel kwamen steeds minder van de eigen helft af. PSV hield lang stand, maar moest in de 78e minuut toch capituleren toen Jeroen Zoet geen antwoord had op een inzet van Kane. Hij schoot de bal onhoudbaar in het PSV-doel.

2-1
Vijf minuten na de gelijkmaker kreeg invaller
Donyell Malen een geweldige kans PSV opnieuw op voorsprong te brengen, maar hij schoot de bal op de vuisten van de Spurs-goalie. Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd kopte Kane een voorzet van Davies op doel en verdween de bal via de arm van Viergever in de Eindhovense touwen: 2-1. PSV is nu zo goed als zeker uitgeschakeld in de Champions League.

Lees meer: Mark van Bommel wil zich met PSV revancheren

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen