Overslaan en naar de inhoud gaan

PSV-huurling Jurjus wil langer bij Roda JC blijven

Geplaatst opdinsdag 17 april 2018 - 9:56

Waar zijn eigenlijke broodheer PSV zich zondag tot kampioen van de Eredivisie kroonde, staat doelman Hidde Jurjus het liefst ook volgend seizoen onder de lat bij Roda JC.

De club huurt Jurjus dit seizoen van de Eindhovenaren, maar het ziet ernaar uit dat de keeper ook na de zomer in Kerkrade actief is.

Niet in de hand
​PSV lijkt de enige partij die een langer verblijf in de weg zou kunnen staan. "Als speler heb je dat niet altijd in de hand, maar ik zal in ieder geval aangeven dat ik bij Roda JC zou willen blijven", zegt Jurjus op de clubwebsite.

Handhaven
​Jurjus is bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie de onbetwiste eerste keus van coach Robert Molenaar. De geel-zwarten moeten alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen in de Eredivisie te spelen: in dat geval waarschijnlijk mét Jurjus. "Zeker als wij ons handhaven, is de kans reëel dat ik hier volgend seizoen opnieuw het doel verdedig."

Lees ook: Roda-coach Molenaar hoopt op dronken PSV-selectie

Drie horden
Uitgerekend PSV is woensdag de eerste van drie horden die Roda moet nemen om het gat van vier punten naar nummer vijftien NAC Breda te overbruggen. Tegen de kersverse kampioen zullen Molenaar en Jurjus het zonder de aanvallers Donis Avdijaj en Dani Schahin moeten stellen, want zij zijn geschorst.

Lees ook: 'Beter dat Schahin en Avdijaj tegen PSV ontbreken'

Afwenden
Ten opzichte van hekkensluiter FC Twente verdedigt Roda JC een voorsprong van zes punten. Wanneer de Tukkers dinsdag niet winnen van PEC Zwolle en Roda woensdag niet verliest van PSV, wendt de Koempelclub rechtstreekse degradatie hoe dan ook af.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen