Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PSV-huurling Jurjus wil langer bij Roda JC blijven

Geplaatst opdinsdag 17 april 2018 - 9:56

Waar zijn eigenlijke broodheer PSV zich zondag tot kampioen van de Eredivisie kroonde, staat doelman Hidde Jurjus het liefst ook volgend seizoen onder de lat bij Roda JC.

De club huurt Jurjus dit seizoen van de Eindhovenaren, maar het ziet ernaar uit dat de keeper ook na de zomer in Kerkrade actief is.

Niet in de hand
​PSV lijkt de enige partij die een langer verblijf in de weg zou kunnen staan. "Als speler heb je dat niet altijd in de hand, maar ik zal in ieder geval aangeven dat ik bij Roda JC zou willen blijven", zegt Jurjus op de clubwebsite.

Handhaven
​Jurjus is bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie de onbetwiste eerste keus van coach Robert Molenaar. De geel-zwarten moeten alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen in de Eredivisie te spelen: in dat geval waarschijnlijk mét Jurjus. "Zeker als wij ons handhaven, is de kans reëel dat ik hier volgend seizoen opnieuw het doel verdedig."

Lees ook: Roda-coach Molenaar hoopt op dronken PSV-selectie

Drie horden
Uitgerekend PSV is woensdag de eerste van drie horden die Roda moet nemen om het gat van vier punten naar nummer vijftien NAC Breda te overbruggen. Tegen de kersverse kampioen zullen Molenaar en Jurjus het zonder de aanvallers Donis Avdijaj en Dani Schahin moeten stellen, want zij zijn geschorst.

Lees ook: 'Beter dat Schahin en Avdijaj tegen PSV ontbreken'

Afwenden
Ten opzichte van hekkensluiter FC Twente verdedigt Roda JC een voorsprong van zes punten. Wanneer de Tukkers dinsdag niet winnen van PEC Zwolle en Roda woensdag niet verliest van PSV, wendt de Koempelclub rechtstreekse degradatie hoe dan ook af.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen