Overslaan en naar de inhoud gaan

PSV-huurling Jurjus wil langer bij Roda JC blijven

Geplaatst opdinsdag 17 april 2018 - 9:56

Waar zijn eigenlijke broodheer PSV zich zondag tot kampioen van de Eredivisie kroonde, staat doelman Hidde Jurjus het liefst ook volgend seizoen onder de lat bij Roda JC.

De club huurt Jurjus dit seizoen van de Eindhovenaren, maar het ziet ernaar uit dat de keeper ook na de zomer in Kerkrade actief is.

Niet in de hand
​PSV lijkt de enige partij die een langer verblijf in de weg zou kunnen staan. "Als speler heb je dat niet altijd in de hand, maar ik zal in ieder geval aangeven dat ik bij Roda JC zou willen blijven", zegt Jurjus op de clubwebsite.

Handhaven
​Jurjus is bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie de onbetwiste eerste keus van coach Robert Molenaar. De geel-zwarten moeten alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen in de Eredivisie te spelen: in dat geval waarschijnlijk mét Jurjus. "Zeker als wij ons handhaven, is de kans reëel dat ik hier volgend seizoen opnieuw het doel verdedig."

Lees ook: Roda-coach Molenaar hoopt op dronken PSV-selectie

Drie horden
Uitgerekend PSV is woensdag de eerste van drie horden die Roda moet nemen om het gat van vier punten naar nummer vijftien NAC Breda te overbruggen. Tegen de kersverse kampioen zullen Molenaar en Jurjus het zonder de aanvallers Donis Avdijaj en Dani Schahin moeten stellen, want zij zijn geschorst.

Lees ook: 'Beter dat Schahin en Avdijaj tegen PSV ontbreken'

Afwenden
Ten opzichte van hekkensluiter FC Twente verdedigt Roda JC een voorsprong van zes punten. Wanneer de Tukkers dinsdag niet winnen van PEC Zwolle en Roda woensdag niet verliest van PSV, wendt de Koempelclub rechtstreekse degradatie hoe dan ook af.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen