Overslaan en naar de inhoud gaan

PSV en Spartak Moskou akkoord over transfer Hendrix

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2021 - 18:23

Jorrit Hendrix vervolgt zijn carrière in Rusland. PSV en Spartak Moskou hebben een akkoord bereikt over de transfer van de Panningse middenvelder.

Dat melden de Eindhovenaren via de officiële kanalen.

Details contract onbekend
Het vertrek van de 25-jarige middenvelder, wiens contract in de lichtstad deze zomer af zou lopen, hing al een tijdje in de lucht. Hoeveel de Russen voor Hendrix betalen, is niet bekend. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om een bedrag van 700.000 euro.

Hendrix vertrekt donderdag naar Dubai, waar Spartak verblijft voor een trainingskamp. Daar worden de keuring en resterende formaliteiten afgerond. Voor hoeveel jaar hij in de Russische hoofdstad gaat tekenen, is nog niet bekend.

Lees ook: 'Jorrit Hendrix vertrekt naar Russische topclub'

Warm hart
De middenvelder uit Panningen kijk uit naar zijn nieuwe avontuur, maar gaat PSV ook missen. "Een heel groot gedeelte van mijn leven heeft in het teken gestaan van PSV", zegt hij op de clubsite. "Daar ben ik trots op. Er zijn tal van mooie herinneringen. Van de kampioen- en vriendschappen tot mijn debuut als international van het Nederlands elftal in het Philips Stadion. Ik ben een echte PSV’er en draag de club, de mensen die hier werken en de supporters voor altijd een warm hart toe."

Clubman
Met het vertrek van Hendrix komt een einde aan een tijdperk. Hendrix heeft ruim zestien jaar voor de Eindhovenaren gespeeld. Hij kwam als 8-jarige naar Eindhoven en werd in 2004 opgenomen in de jeugdopleiding van de club. Nadat de middenvelder alle hogere jeugdelftallen doorliep, maakte Hendrix in 2013 de overstap naar de A-selectie. Hij speelde in totaal 239 wedstrijden. Als PSV’er won Hendrix drie kampioenschappen en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In 2016 reikte hij met de ploeg tot de achtste finale in de UEFA Champions League.

Voorafgaand aan het duel tegen AZ wordt woensdagavond afscheid genomen van Hendrix.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen