Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciesite herindeling aangepast, vraag om BSN blijft

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 18:13

De site waarop burgers en organisaties zich kunnen aanmelden voor de hoorzittingen van het Limburgs Parlement over de herindeling van Heerlen en Landgraaf is aangepast zodat ze nu helemaal veilig is.

Dat zegt statenlid Carla Brugman. Zij is de voorzitter bij de hoorzittingen.

Klacht
Het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf had een klacht ingediend omdat bij de aanmelding het Burgerservicenummer (BSN) werd gevraagd. Terwijl de verbinding niet veilig was en de gegevens niet versleuteld, aldus het comité. Voorzitter Brugman noemt die klacht terecht. "De site was inderdaad onvoldoende beveiligd. Maar dat is nu verholpen", zo stelt zij.

Lees ook: Burgercomité klaagt over invoeren BSN

Toch nog BSN
Wel moet nog steeds het BSN worden opgegeven. Volgens Brugman is in de werkgroep van statenleden die de hoorzittingen voorbereid, besloten dat het BSN 'om veiligheidsredenen' wordt gevraagd. Dat staat nu ook expliciet vermeld bij de aanmelding. Die vermeldt ook bij dat de gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruik en na de hoorzittingen worden gewist.

Griffie
"Maar mochten burgers toch een probleem blijven houden met het BSN-nummer dan kunnen ze contact opnemen met de griffie", zo zegt Brugman.
De hoorzittingen van het Limburgs Parlement vinden op 6 en 8 juni plaats, in Heerlen en Landgraaf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hoorzittingen in Landgraaf en Heerlen over fusieplan
Provincie besluit: fusie Landgraaf-Heerlen met Brunssum
'Den Haag kijkt verder dan uitslag referendum Landgraaf'
Teleurgestelde Koopmans zag besluit minister niet aankomen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen