Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincies Noord-Brabant en Limburg: deel A67 verbreden

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 10:10

Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, en de provincies Noord-Brabant en Limburg zijn deze week overeengekomen dat de A67 tussen Eindhoven en Geldrop tijdelijk zal worden verbreed van twee naar drie rijstroken.

"Dit besluit is een belangrijke stap om de problemen op de A67 aan te pakken", zo laten de provincies en de minister weten in een verklaring.

Deze week werd duidelijk dat de files op de A67 tussen Venlo en Eindhoven vorig jaar een economische schade hebben opgeleverd van 5,2 miljoen euro. Dit bleek uit cijfers van de transportorganisaties TLN en evofenedex.

Derde rijstrook
De A67 wordt verbreed op het gedeelte tussen knooppunt Leenderheide en Geldrop. In de richting van Geldrop vanuit Eindhoven wordt een derde rijstrook toegevoegd. Ook zal er in de richting van Eindhoven een weefvak komen. Dit zorgt ervoor dat het verkeer vanaf de oprit Geldrop, dat bij Leenderheide de A67 weer verlaat, niet hoeft in te voegen tussen het overige verkeer.

Lees ook: Twee keer zoveel geld kwijt door files A67

Pechgevallen
Daarnaast wordt er gekeken naar een pakket aan Smart Mobility-maatregelen. Deze zijn erop gericht de hoeveelheid verkeer te verminderen. Ook
zal de bandenspanning van vrachtwagens vaker gemeten worden, om zo het aantal pechgevallen door lekke banden te verminderen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen