Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provinciepotje voor mkb nog niet opgeheven

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 15:45

Het MKB-leningenfonds wordt voorlopig niet opgeheven. Het wordt verlengd tot in ieder geval 1 januari 2020.

Daarmee komt het provinciebestuur tegemoet aan de wens van een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement. Die verzette zich onlangs in een statencommissie tegen het voorstel om al in mei volgend jaar te stoppen met het fonds.

Financiering
Bedrijven in het midden- en kleinbedrijf of zzp’ers kunnen een beroep doen op het fonds als ze de financiering niet rond krijgen voor bijvoorbeeld een uitbreiding of de aanschaf van een machine. Het fonds is er in 2014 gekomen op initiatief van CDA-statenlid Jeu Titulaer. Aanleiding was het feit dat mkb-'ers vanwege de economische crisis vaak geen lening konden krijgen bij de bank.

Voorbarig
Maar volgens het provinciebestuur doet de markt inmiddels weer haar werk en kon het fonds dus op 1 mei 2019 stoppen. Een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement bestrijdt dat. Volgens hen is de realiteit dat nog lang niet alle banken weer leningen verstrekken. Opheffen van het mkb-leningenfonds zou dus voorbarig zijn. Het provinciebestuur honoreert nu die kritiek door het fonds tot ten minste 1 januari 2020 te laten voortbestaan.

Na de verkiezingen
CDA-statenlid Jeu Titulaer is tevreden met deze oplossing. "Een nieuwe coalitie kan nu na de verkiezingen van maart in alle rust besluiten of het verder wil met het leningen-fonds. Doordat het fonds nu langer doorloopt, wordt daar ook geen MKB'-er de dupe van. Want er komt nu geen fondsloze periode vanaf mei", aldus Titulaer.

In het fonds zat in totaal 30 miljoen euro. Ruim 80 procent daarvan is uitgegeven.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen