Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provinciepotje voor mkb nog niet opgeheven

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 15:45

Het MKB-leningenfonds wordt voorlopig niet opgeheven. Het wordt verlengd tot in ieder geval 1 januari 2020.

Daarmee komt het provinciebestuur tegemoet aan de wens van een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement. Die verzette zich onlangs in een statencommissie tegen het voorstel om al in mei volgend jaar te stoppen met het fonds.

Financiering
Bedrijven in het midden- en kleinbedrijf of zzp’ers kunnen een beroep doen op het fonds als ze de financiering niet rond krijgen voor bijvoorbeeld een uitbreiding of de aanschaf van een machine. Het fonds is er in 2014 gekomen op initiatief van CDA-statenlid Jeu Titulaer. Aanleiding was het feit dat mkb-'ers vanwege de economische crisis vaak geen lening konden krijgen bij de bank.

Voorbarig
Maar volgens het provinciebestuur doet de markt inmiddels weer haar werk en kon het fonds dus op 1 mei 2019 stoppen. Een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement bestrijdt dat. Volgens hen is de realiteit dat nog lang niet alle banken weer leningen verstrekken. Opheffen van het mkb-leningenfonds zou dus voorbarig zijn. Het provinciebestuur honoreert nu die kritiek door het fonds tot ten minste 1 januari 2020 te laten voortbestaan.

Na de verkiezingen
CDA-statenlid Jeu Titulaer is tevreden met deze oplossing. "Een nieuwe coalitie kan nu na de verkiezingen van maart in alle rust besluiten of het verder wil met het leningen-fonds. Doordat het fonds nu langer doorloopt, wordt daar ook geen MKB'-er de dupe van. Want er komt nu geen fondsloze periode vanaf mei", aldus Titulaer.

In het fonds zat in totaal 30 miljoen euro. Ruim 80 procent daarvan is uitgegeven.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen