Boerenprotest protest boeren

Boze boeren naar Maastricht: LLTB wil geen chaotisch protest

Dinsdagmorgen zullen boeren en tuinders naar het provinciehuis in Maastricht gaan om daar een petitie aan te bieden aan het college van Gedeputeerde Staten.

Boerenprotest protest boeren
Boeren gaan protesteren bij provinciehuis

Limburgse agrariërs gaan dinsdag protesteren bij het provinciehuis in Maastricht. Het gaat om boeren en tuinders die zijn aangesloten bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK).

Traditionele coalitie in Gouvernement niet mogelijk

Het lukt informateurs Ger Koopmans en Geert Gabriëls niet om een traditionele coalitie te vormen.

Verkiezingsdebat: maatregelen voor omwonenden MAA

Lokaal-Limburg wil een fonds van 10 miljoen euro voor omwonenden van Maastricht Aachen Airport (MAA). Daaruit moeten bijvoorbeeld geluidswerende maatregelen of isolatie van huizen worden betaald.

LimburgStemt 2018
TERUGKIJKEN: Het tweede verkiezingsdebat

L1 zendt in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen vijf debatten uit. Woensdagavond was het tweede debat, dat werd georganiseerd in samenwerking met De Maatschappij.

Tropenrooster in provinciehuis zonder airco

Voor medewerkers van de provincie Limburg geldt vanaf woensdag tot en met vrijdag een tropenrooster. Het Gouvernement in Maastricht heeft geen klimaatbeheersing, waardoor de temperatuur hoog kan oplopen.

provinciehuis, maastricht
Limburgse gebouwen in kleuren van Franse vlag

Het provinciehuis in Maastricht is blauw-wit-rood verlicht. Een gebaar om solidariteit met het Franse volk en de nabestaanden van de slachtoffers in Parijs te tonen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten