Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciegeld voor N593 Gronsveld-Hoogcruts

Geplaatst opzaterdag 10 januari 2015 - 7:22

De provincie stelt 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het verkeersveiliger maken van de onveiligste weg van de gemeente Eijsden-Margraten, de doorgaande weg van Gronsveld naar Hoogcruts (N593).

Het elf kilometer lange tracé, een deel van de Mergellandroute, is een vrij rechte baan met een breed wegdek, dat uitnodigt tot te hard rijden. Met name voor fietsers is de weg daarom erg gevaarlijk. Sinds 2006 gebeurden er 29 zware ongevallen, waarvan 2 met dodelijke afloop en 9 met ernstig letsel.

Het verkeersveiliger maken kost in totaal circa 4 miljoen euro. Het gaat met name om de aanleg van van de rijweg gescheiden fietspaden en het verlagen van de maximumsnelheid van tachtig naar zestig kilometer per uur. De gemeente Eijsden-Margraten begint in maart met de uitvoering.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Deel van Mergellandroute veiliger
Uitstapje met motorclub eindigt in ziekenhuis
Verkeer Bouw Verkeersregelaars
Straten in Eijsden-Margraten worden verkeersveiliger
'Vrees voor meer inklimmers in vrachtwagens na brexit'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen